maandag 11 februari 2013

Minder is meer!

Iedereen is druk druk druk. Je wilt niets missen, en intussen loop je jezelf voorbij. Hieronder wat tips zodat je wat meer balans krijgt in je leven en je de dingen die je doet, met aandacht kunt doen.



Tip1: Doe iets leuks!
Probeer regelmatig tijd te maken voor iets wat geen verplichting is. Maak tijd vrij voor dingen die je leuk vindt om te doen, zoals even helemaal niks, gewoon lekker op de bank uit het raam staren. Of ga wandelen, lezen, knutselen, een film kijken, dansen, uitgebreid douchen of badderen, wat je maar leuk vindt! En doe dat dan met aandacht, zodat je er echt van kunt genieten!



Tip2: Doe 1 ding tegelijk!
Vaak zijn we met allerlei dingen tegelijk bezig. Maar onze aandacht is dan versnippert tussen al die verschillende zaken. En dat komt de rust in ons hoofd niet ten goede. En vaak gaat het echt niet sneller als je alles tegelijk doet. Dus doe 1 ding tegelijkertijd, met volle aandacht en merk dat je veel meer voldoening uit je activiteiten haalt!



Tip3: Leer nee te zeggen!
Niet alleen tegen anderen, maar ook tegen jezelf. Als je geen zin hebt om ergens heen te gaan of om wat te doen, zeg dan nee. Je hoeft niet overal bij te zijn, je mag ook best een keer wat missen. En gebruik die tijd dan niet om andere nuttige dingen te doen, maar ga iets doen wat je leuk vindt! (zie tip1)



Tip4: Zeg vaker: "Laat maar!"
Naast nee leren zeggen, kun je ook vaker "laat maar" zeggen. Waarom zou je huis er piccobello uit moeten zien als er bezoek komt of er kinderen komen spelen? Daarna is het vaak toch weer een puinhoop. Ook je kinderen hoeven niet alles mee te maken, ook zij mogen zich wel eens vervelen. Dus ze hoeven niet op 4 verschillende clubjes en de hele week van hot naar her gereden te worden. Maar laat ze ook eens een middagje lekker thuis aanrommelen!



Tip5: Leer delegeren!
Je hoeft niet alles zelf te doen! Zelfs kinderen kunnen al vanaf jonge leeftijd helpen in huis en vaak vinden ze dat alleen maar leuk! Als je bijvoorbeeld in het weekend samen met je gezin het huis schoonmaakt, met een lekker muziekje aan, is het ook zo gebeurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten