donderdag 24 januari 2013

Winkel: Zomaar Zen





Sinds december zit er in Almelo een nieuwetijdswinkeltje, genaamd Zomaar Zen. In deze winkel kun je terecht voor allerlei leuke spulletjes zoals cadeau-artikelen, yoga-artikelen, zoutlampen, chakra-buideltjes, rozenkransen, armbandjes, boeken, kaarten, cd's, wierrook, thee, chocolade, Boeddha's etc. Ook staat er in de winkel een bak met inspiratiekaartjes.








Vanaf deze maand kun je ook cursussen volgen, zoals een meditatiecursus en een cursus Shambhala Multi Dimentional Healing. Dit lijkt op de Reikimethode, alleen is er bij Shambhala meer informatie en zijn er meer symbolen.





Naast de winkel en cursussen worden er nog meer dingen georganiseerd. Zo kun je aanstaande zaterdag (26 januari) een Aura-foto laten maken door Emil Langersdorf. Hiervoor moet je je wel aanmelden.

Ik ben vanmiddag even wezen kijken en de winkel ziet er echt ontzettend leuk uit! En natuurlijk kon ik het niet laten om wat spulletjes te kopen:


Voor meer informatie, zie de website Zomaar zen!



dinsdag 22 januari 2013

Wat Mindfulness mij gebracht heeft

Twee jaar geleden heb ik een mindfulnesscursus gedaan. In plaats van acht weken duurde deze cursus 11 weken, en was er een terugkomdag. Elke week was er een thema, bijvoorbeeld de bodyscan, omgaan met gedachten, accepteren, loslaten etc. We hadden een dikke map waar allerlei informatie in stond en de oefeningen uitgebreid werden uitgelegd. Ik deed trouw elke week mijn huiswerk, al lukte het niet altijd om elke dag 3 kwartier te mediteren.

Gisteren besefte ik opeens wat mindfulness me heeft opgeleverd. We stonden al een uur in de kou op het station in Amsterdam te wachten. Toen werd er omgeroepen dat er een grote wisselstoring was en er daarom geen treinen reden. Ik raakte niet gestressed, niet boos, niet in paniek, niet chagrijnig, ik bekeek de situatie gewoon rustig. Ik kwam met alternatieven, terwijl mijn vriend zich druk maakte hoe hij vandaag op zijn werk moest komen en dat het hem een vrije dag kostte als het niet lukte om thuis te komen.


We besloten terug te gaan naar die vriendin en daar een extra nachtje te blijven. Mijn vriend zou dan een vrije dag nemen en vandaag zouden we het opnieuw proberen. Mijn vriend was ontzettend chagrijnig, boos, heeft zelfs uit frustratie zijn OV-chipkaart weggegooid toen die dienst weigerde in de bus.

Ik bleef rustig, kalm, liet me niet gek maken en accepteerde de situatie. Ik kon er toch niks aan doen. Ik kon me wel druk gaan maken, maar daardoor zou de trein echt niet gaan rijden. Die wisselstoring kon ik niet oplossen, het enige wat ik kon doen was een oplossing vinden voor het feit dat we niet naar huis konden. Ik vond dit echt opmerkelijk om bij mezelf op te merken, omdat ik eerder echt in de stress zou raken en het moeilijk zou kunnen accepteren dat we gestrand waren.



Vandaag hebben we een nieuwe poging gewaagd. De trein kwam op tijd op het station in Amsterdam aan. We vertrokken alleen met een half uur vertraging omdat er een spoedreparatie plaatsvond aan de andere kant van Amsterdam. Maar nu zaten we lekker warm in de trein, dus dan is een half uur vertraging een stuk minder erg dan wanneer je op het perron in de kou staat te wachten.



Nadat we eenmaal vertrokken waren hebben we geen vertraging meer opgelopen en zijn we veilig thuisgekomen. Onderweg heb ik lekker genoten van het mooie winterse landschap en met mijn telefoon nog een paar mooie foto's gemaakt. In plaats van dat ik mezelf gek heb laten maken, heb ik juist extra genoten van het dagje langer bij mijn vriendin thuis, de gezelligheid, de knusheid en het mooie winterse landschap. En dat is me heel veel waard!

maandag 21 januari 2013

Sneeuw

Afgelopen weekend was ik bij een vriendin in Amsterdam. Het was de bedoeling dat ik zondagavond weer thuis zou zijn. Zondagmiddag heb ik 1.5 uur op het station op een trein staan wachten. Toen werd er omgeroepen dat er een grote wisselstoring was en er geen treinen reden. Ze konden niet zeggen hoe lang het ging duren... Ik ben dus maar weer terug gegaan naar die vriendin en ben daar maar een nachtje extra gebleven. Ik heb gisteravond heerlijk knus op de bank de Flow! zitten lezen. En natuurlijk vond ik het alleen maar gezellig om nog een nachtje bij haar te zijn! Vandaag ga ik een nieuwe poging wagen om thuis te komen. Dus morgen hopelijk weer een normaal blogje! Probeer ondanks de nadelen toch te genieten van dit winterse weer, dat doe ik ook! Laat je niet gek maken, probeer het te accepteren, je kunt er toch weinig aan doen. Laat je negatieve gedachten los, en geniet van het moois dat dit weer te bieden heeft! Geniet van de kinderen die plezier maken, de sneeuw, het ijs, maak een wandeling, maak mooie fotoĊ› en geniet van een lekkere kop warme chocomelk als je weer warm binnen zit!