donderdag 14 februari 2013

Han Fortmann Centrum

Het Han Fortmann Centrum (HFC)  in Nijmegen is een expertisecentrum op het gebied van persoonlijke groei en bewustzijn, zowel zakelijk als privé. Han Fortmann (1912-1970) was Hoogleraar Cultuur en Godsdienstpsychologie in Nijmegen. Het is de overtuiging van het HFC dat werken aan persoonlijke groei en bewustzijn noodzakelijk is om je unieke weg te vinden in het leven. Dat kan niet zonder de bereidheid naar jezelf te luisteren en het inzicht hóe je naar jezelf kunt luisteren. Het is belangrijk om te leren goed te waarnemen.

han-fortmann









Bij het HFC kun je cursussen en workshops volgen. Ook zijn er lezingen en andere activiteiten om jezelf beter te leren kennen en te werken aan je persoonlijke groei en bewustzijn. Zowel lichaam als geest spelen daarbij een rol, zoals Han Fortmann al in de jaren '50 vaststelde. Je daarbij laten inspireren door wijsheidstradities uit oost en west behoort eveneens tot zijn gedachtegoed. Dit gedachtegoed vormde de basis waarmee het HFC in 1979 van start ging. Sinds die tijd heeft het HFC haar programma steeds verder verdiept en verrijkt.

locatiehfc








De cursussen zijn ingedeeld in clusters. Een cluster geeft aan waar de focus in de cursus op is gericht. Zo zijn er clusters op het gebied van bewustzijn van het lichaam, meditatie, creativiteit, werk en zelfkennis. In alle cursussen blijft het uitgangspunt dat het lichaam en de geest verbonden zijn.

Kijk voor meer informatie en de agenda op de website van het Han Fortmann Centrum

2 opmerkingen:

  1. Hoi Sylvana!

    Ik heb jou blog genomineerd voor de Liebster-Award! Als je nou denkt: wat is dat? kijk dan even op mijn blog. Je kunt zelf ook blogs nomineren, het is een dynamische award.

    Groetjes van Marilyn!
    Je kent mij misschien van het snail-mail forum.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoihoi,

    leuk!

    Ik heb voor morgen nog geen blogje ingepland, dus dan zal ik je vragen wel even beantwoorden en er een blogje over posten!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen