donderdag 21 februari 2013

Demasqué coaching

Dinsdag ben ik op bezoek geweest bij een vriendin van me. Ze is druk bezig met het opzetten van haar eigen coachingpraktijk. Het leek me wel leuk om een cadeautje te geven die ze kan gebruiken voor haar nieuwe praktijk. Ik had zelf wel zin om weer eens wat te knutselen, dus ik heb een mooie collage voor haar gemaakt:


Ze was er erg blij mee en gaat hem in haar praktijkkamer ophangen. Als coach helpt ze je bij het afzetten van je masker en het maken van een nieuwe start. Als je het idee hebt dat je niet verder komt, kan zij je misschien helpen. Tijdens de coachingsessies stelt ze kritische vragen en kijkt ze samen met je naar verleden, heden en toekomst.

Haar praktijk zit in Apeldoorn, dus als je daar in de buurt woont en op zoek bent naar een coach, kijk dan op haar website!

dinsdag 19 februari 2013

Liebster- Award deel 2

Vandaag zal ik de 11 vragen die Aapetaart aan mij stelde beantwoorden:

1. Waarom blog je?

Ik blog omdat ik het leuk vind om te schrijven en om mijn ervaringen te delen. Eerst blogde ik heel onregelmatig, alleen als ik echt wat had meegemaakt. Maar nu ik elke doordeweekse dag blog, ben ik ook veel meer geïnspireerd om zelf met spiritualiteit bezig te zijn en het in mijn dagelijks leven toe te passen.

2. Beschrijf je blog in een notendop of 3.

Deze blog gaat over verschillende onderwerpen die met spiritualiteit te maken hebben. Zo blog ik veel over mindfulness en meditatie, maar ook over yoga, het versimpelen van je leven, loslaten, spirituele activiteiten waar ik aan mee heb gedaan, spirituele winkels waar ik ben geweest, bedrijven die iets met spiritualiteit doen, mooie quotes etc.

3. Wat geeft jou inspiratie, waar loop je warm voor of zet je aan tot bezig zijn?

Andere blogs, Pinterest, maar ook vooral echte boeken en tijdschriften.

4. Ben je een trots lid van de Orde der Mutsen of krijg je alleen al bij de gedachte de griebels?
Ik ben een trots lid van de Orde der Mutsen!

 

5. Wat lees je graag? Welke boeken, tijdschriften, kranten enz.?
Ik heb vooral informatieve boeken over de hobbies die ik heb. Ik lees vooral tijdschriften zoals FlowMagazine, Happinez, Yoga, Psychologie Magazine etc.

6. Ben je een koffieleut of een theeteut?
Ik drink helemaal geen koffie en af en toe een kopje thee 's avonds. Maar ik ben niet echt een theeteut.

7. Als je de tijd hebt, wat doe je dan graag of waar maak je tijd voor vrij?
Als ik de tijd heb trek ik er graag op uit om te wandelen/fietsen en te fotograferen, binnenshuis vind ik het fijn om te knutselen, te schrijven, spelletjes te spelen op de computer of internet af te struinen.

8. Later als ik groot ben...m.a.w. wat zie je jezelf over een jaar of 10 (graag) doen?
Over een jaar of 10 zie ik mezelf als moeder van een paar leuke kinderen en daarnaast een parttime baan als journaliste.

 

9. Lente, zomer, herfst of winter?
Zomer, ik hou van zon, zee, strand, terrasjes etc!

10. Welke eigenschappen van jezelf koester je?
Dat ik door mijn impulsieve gedrag al heel veel leuke momenten heb meegemaakt!

11. Ben jij al geworden wie je bent?
Nee, ik denk dat je je hele leven leert en verandert.

maandag 18 februari 2013

Yoga & meditatie dagdoeboek

"Wat wil je met je leven? Met dit yoga- en meditatie dagdoeboek kun je je iedere dag opnieuw bezinnen. Wat gaat er in je om? Hoe voelt je lichaam aan? Wat houdt je bezig? Ben je "op je pad", of een beetje verdwaald? Blijf je richten op wat is.

Na een yogales of meditatieoefening ervaren de meeste mensen een positief effect. Zelfs de dag na de les, voel je je nog steeds uitgebalanceerd. Voel je wat belangrijk is, en wat niet. Opgeruimd. Gefocusd. Eén met alles. Tevreden met je leven. Je neemt je voor vaker te gaan.

Maar in de drukte komt dat er vaak niet van. Je vervalt weer in het oude patroon, met versnipperde aandacht, een onrustig gevoel, haast. Spirituele ontwikkeling mag elke dag een plaats in je leven hebben. Dit boek probeert je daarbij te ondersteunen. Voorkom dat spanningen en emoties zich ophopen in je lichaam. Laat af en toe een lichtje op schijnen"





















Dit boek vind ik een heel fijn boek om af en toe (ik doe het niet elke dag) in te kijken en inspiratie uit op te doen. Het is niet zomaar een yoga- en meditatieboek, er is ook heel veel ruimte om je eigen ervaringen op te schrijven. Naast yogahoudingen, meditaties en quotes staan er lege bladzijdes in waar je je eigen yoga- en meditatie-ervaringen kunt beschrijven. Ook zijn er pagina's met vragen om je na te laten denken over  je leven en welke richting je op wilt.

Zo is er een bladzijde waar je kunt opschrijven welke 10 dingen je het komende jaar wilt doen, en welke 10 dingen je in je leven nog wilt doen. Naast een bladzijde met een meditatie om los te leren laten, is bijvoorbeeld een bladzijde met vragen als "Ga je dag eens na, van het moment dat je wakker werd tot nu. Welke acties die je vandaag ondernam, waren eigenlijk overbodig?"

Het boek is erg mooi vormgegeven, de plaatjes en foto's zijn erg mooi en door de ringband is het erg makkelijk om door het boek te bladeren. Ik vind dit boek echt een aanrader!