donderdag 7 februari 2013

Lunchmeditatie in Deventer

Sinds het voorjaar van 2010 bestaat er in Deventer een netwerk van ondernemers die interesse hebben in meditatie, mindfulness en spiritualiteit. Dit netwerk heet Ondernemen Met Aandacht (OMA). Elke maand ontmoeten de leden elkaar om hun inspiratie en ervaringen te delen. Dit wordt gedaan door gezamenlijk te mediteren en kennis te maken met elkaars beroepspraktijk.

Al gauw na de start van het netwerk ontstond het idee om hun enthousiasme over mindfulness en aandacht met meer mensen te delen. Zo ontstond het idee om rond lunchtijd een gelegenheid te creƫren om gezamenlijk te mediteren. Sinds 31 januari 2011 is het mogelijk om elke werkdag rond lunchtijd met een meditatie mee te doen.

logo commovendo  logo welstone

Het is niet nodig om je aan te melden voor de lunchmeditatie, er is een vrije inloop. De lunchmeditatie is bedoeld voor iedereen die het wat lijkt en begint om 12.15 uur. Er wordt eerst 20 minuten gemediteerd. Daarna is er de mogelijkheid om een kop thee te drinken en een zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Er staat een schaal voor een vrijwillige bijdrage. Er is de mogelijkheid om een korte instructie en uitleg te krijgen over het mediteren. Meditatiekussens, meditatiebankjes, plaids, stoelen etc zijn aanwezig. Iedereen kan mediteren zoals hij/zij het wil.

Kijk voor de agenda en meer informatie op Lunchmeditatie

dinsdag 5 februari 2013

SimplifyLife


Ik ben ontzettend fan van Sjoukje van de Kolk, van SimplifyLife. SimplifyLife helpt je leven te vereenvoudigen en meer te focussen op wat er echt toe doet. Naast de website heeft Sjoukje van de Kolk ook een aantal boeken geschreven.

Allereerst heb ik het boek "SimplifyLife" uit 2009.













In dit boek lees je meer over de 5 basisprincipes voor een simpeler leven. Dit zijn:
  • Leer het onderscheid tussen wat echt belangrijk is en wat niet
  • Leer kiezen en ga voor goed genoeg
  • Accepteer en laat los
  • Begrens en beperk (jezelf en anderen)
  • Oefen aandacht en verbondenheid
Het tweede boek dat ik van haar heb is "Aandacht" uit 2010.

 

Van de achterflap: "Aandacht is het toverwoord van onze tijd. Aandacht geeft rust in een snel leven. Het helpt om in het hier en nu te blijven. Aandacht verbindt mensen met elkaar en hun omgeving. Maar wie kan nog aandacht geven en aandachtig leven in onze jachtige 24-uurs maatschappij, met een toenemende individualisering en een overvloed aan prikkels? Aandachtsschaarste is het resultaat. Hoe is dat ontstaan, wat zijn de gevolgen en hoe leren we er anders mee om te gaan?"

Het nieuwste boek dat ik van haar heb is "Versimpel je leven" uit 2011.













In dit boek staan ontzettend veel  praktische tips en informatie om je te kunnen beperken tot wat echt belangrijk is. Behalve tips staan er ook interviews en achtergrondartikelen in.

Naast deze 3 boeken heb ik nog twee kleine boekjes van haar: "Lucht in je leven" en "Kiezen is een kunst". In deze kleine boekjes staan ook heel veel handige en praktische tips!














maandag 4 februari 2013

Beste spirituele boek van 2012

De "Maand van de Spiritualiteit" is voorbij. Er zijn ontzettend veel activiteiten geweest, waaronder dus de verkiezing van "Het Beste Spirituele Boek van 2012". En de winnaar is....



Als tweede eindigde "Het geheim van genialiteit" van Tijn Touber en als derde eindigde "Happy me" van Sanne Bloemink.

De jury (die bestond uit Susan Smit, Leo van de Wetering en Monic Slingerland) was erg lovend over het winnende boek: "Chopra put uit brieven die lezers hem schreven en waarin ze hem problemen voorleggen. Het boek stijgt uit boven een gemiddeld niveau van goede raad aan mensen in crisis doordat Chopra in zijn antwoorden zijn inzicht en ervaring van de afgelopen boeken verwerkt. Dat inzicht leidt tot diepgravende antwoorden."

Over "Het geheim van genialiteit" van Tijn Touber meldde de jury: "Zijn poging, om genialiteit onder ieders handbereik te brengen, verdient waardering. Touber slaagt erin het uitzonderlijke tot iets eenvoudigs terug te brengen."

Over "Happy me" van Sanne Bloemink zei de jury: "Een onderhoudende kritiek op het spirituele genre. Bloemink geeft een geestige en adequate weergave van haar ervaring met nieuwe spiritualiteit."