vrijdag 4 januari 2013

Goede voornemens

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2013 en dat het voor iedereen maar een geweldig jaar mag worden! Aan het begin van het jaar ontkom je niet aan de Goede voornemens. Op de scheurkalender van Flow Magazine stond op 2 januari de volgende tekst over Goede voornemens:



Ik werk al een tijdje met 3 doelen per dag, maar dat kun je eigenlijk ook Goede voornemens noemen. Zo wil ik elke dag minimaal 1 activiteit in het huishouden doen, 1 activiteit buiten de deur doen en 1 activiteit doen die ik echt leuk vind en waar ik voldoening uit haal. Door elke dag aan deze 3 doelen te werken, zorg ik voor structuur in mijn dagelijks leven. Maar op deze manier werk ik ook aan het doel "Balans vinden tussen activiteiten die moeten (inspanning), en activiteiten die leuk zijn (ontspanning)" . Want soms ben ik zo druk met activiteiten die moeten, dat ik vergeet dat het ook belangrijk is om af en toe een momentje voor jezelf te nemen en te doen waar je zelf zin in hebt.

Naast deze 3 dagelijkse doelen, heb ik ook Goede voornemens voor 2013. Ik heb Diabetes en ik wil dit jaar zorgen voor stabiele bloedsuikerwaardes. In 2012 waren mijn waardes erg ontregeld en heb ik zelfs in het ziekenhuis gelegen. Dit Goede voornemen wil ik behalen door regelmatig en gezond te eten, minimaal 3 keer in de week te sporten, regelmatig mijn bloedsuikerwaarde te meten en de juiste hoeveelheid insuline te spuiten. In dit grote doel zitten dus eigenlijk al heel veel subdoelen verwerkt, maar zo is het wel lekker concreet!

In 2013 wil ik ook weer actief bezig gaan met mediteren en mindfulness. Afgelopen jaar is het door omstandigheden een beetje op de achtergrond geraakt, maar nu wil ik het wel weer oppakken. En door weer te beginnen met bloggen heb ik al een stap in de goede richting gezet! Ik wil thuis weer meer aandacht besteden aan meditatie en mindfulness, maar ook weer vaker naar meditatiedagen en -bijeenkomsten buitenshuis gaan.

Tenslotte wil ik dit jaar meer aandacht geven aan "belevenissen". Want het is echt zo dat je meer voldoening haalt uit belevenissen dan uit spullen. Als je mensen vraagt naar de belangrijkste momenten in hun leven, dan gaat dat niet over spullen, maar over dingen die ze gedaan en meegemaakt hebben. "The best things in life aren't things". Dus ik wil elke week 1 ding doen wat ik nog niet eerder heb gedaan. Dit hoeft niet een heel groot iets te zijn, als het maar een nieuwe belevenis is.

In de krant stond ook nog een stuk  over hoe je Goede voornemens vol kunt houden:


Door deze blog te posten heb ik het dus op papier (nouja, het web) staan en weten veel mensen er van af. Ook zijn mijn Goede voornemens zoals jullie kunnen lezen erg concreet. Ik geloof erin dat ik ze vol ga houden! Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte hoe het gaat met mijn Goede voornemens!

Wat zijn jullie Goede voornemens?