maandag 18 februari 2013

Yoga & meditatie dagdoeboek

"Wat wil je met je leven? Met dit yoga- en meditatie dagdoeboek kun je je iedere dag opnieuw bezinnen. Wat gaat er in je om? Hoe voelt je lichaam aan? Wat houdt je bezig? Ben je "op je pad", of een beetje verdwaald? Blijf je richten op wat is.

Na een yogales of meditatieoefening ervaren de meeste mensen een positief effect. Zelfs de dag na de les, voel je je nog steeds uitgebalanceerd. Voel je wat belangrijk is, en wat niet. Opgeruimd. Gefocusd. Eén met alles. Tevreden met je leven. Je neemt je voor vaker te gaan.

Maar in de drukte komt dat er vaak niet van. Je vervalt weer in het oude patroon, met versnipperde aandacht, een onrustig gevoel, haast. Spirituele ontwikkeling mag elke dag een plaats in je leven hebben. Dit boek probeert je daarbij te ondersteunen. Voorkom dat spanningen en emoties zich ophopen in je lichaam. Laat af en toe een lichtje op schijnen"





















Dit boek vind ik een heel fijn boek om af en toe (ik doe het niet elke dag) in te kijken en inspiratie uit op te doen. Het is niet zomaar een yoga- en meditatieboek, er is ook heel veel ruimte om je eigen ervaringen op te schrijven. Naast yogahoudingen, meditaties en quotes staan er lege bladzijdes in waar je je eigen yoga- en meditatie-ervaringen kunt beschrijven. Ook zijn er pagina's met vragen om je na te laten denken over  je leven en welke richting je op wilt.

Zo is er een bladzijde waar je kunt opschrijven welke 10 dingen je het komende jaar wilt doen, en welke 10 dingen je in je leven nog wilt doen. Naast een bladzijde met een meditatie om los te leren laten, is bijvoorbeeld een bladzijde met vragen als "Ga je dag eens na, van het moment dat je wakker werd tot nu. Welke acties die je vandaag ondernam, waren eigenlijk overbodig?"

Het boek is erg mooi vormgegeven, de plaatjes en foto's zijn erg mooi en door de ringband is het erg makkelijk om door het boek te bladeren. Ik vind dit boek echt een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten