maandag 4 februari 2013

Beste spirituele boek van 2012

De "Maand van de Spiritualiteit" is voorbij. Er zijn ontzettend veel activiteiten geweest, waaronder dus de verkiezing van "Het Beste Spirituele Boek van 2012". En de winnaar is....



Als tweede eindigde "Het geheim van genialiteit" van Tijn Touber en als derde eindigde "Happy me" van Sanne Bloemink.

De jury (die bestond uit Susan Smit, Leo van de Wetering en Monic Slingerland) was erg lovend over het winnende boek: "Chopra put uit brieven die lezers hem schreven en waarin ze hem problemen voorleggen. Het boek stijgt uit boven een gemiddeld niveau van goede raad aan mensen in crisis doordat Chopra in zijn antwoorden zijn inzicht en ervaring van de afgelopen boeken verwerkt. Dat inzicht leidt tot diepgravende antwoorden."

Over "Het geheim van genialiteit" van Tijn Touber meldde de jury: "Zijn poging, om genialiteit onder ieders handbereik te brengen, verdient waardering. Touber slaagt erin het uitzonderlijke tot iets eenvoudigs terug te brengen."

Over "Happy me" van Sanne Bloemink zei de jury: "Een onderhoudende kritiek op het spirituele genre. Bloemink geeft een geestige en adequate weergave van haar ervaring met nieuwe spiritualiteit."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten