donderdag 14 maart 2013

Boek: Boeddha Tweets

Pas heb ik het boek "Boeddha Tweets" gekocht. Dit is een boek met "Kleine antwoorden op grote levensvragen". De schrijfster, Lori Deschene, is de oprichtster van tinybuddha.com, een internetcommunity van tienduizenden mensen die geïnteresseerd zijn in "Wijsheid". Ze is te volgen op Twitter (@tinybuddha) en ze heeft een Facebookpagina.

Sinds 2008 verstuurt ze elke dag een tweet met een Boedhistisch citaat en daarbij een vraag of stelling.
Haar volgers komen met verrassende, authentieke, inspirerende antwoorden op levensvragen over thema's als mindfulness, verbinding, geluk, keuzes, liefde en pijn.
Hoe kunnen we ons gelukkig voelen en ook echt gelukkig zijn? Uit de vele tweets kan duidelijk worden opgemaakt dat mensen van over de hele wereld zich met deze levensvragen bezighouden.

 

In de verschillende hoofdstukken staat de stelling/vraag die op Twitter gesteld is en de reactie van Lori's volgers erop. Daarnaast licht ze de stelling/vraag en de antwoorden toe en geeft ze tips hoe je jezelf kunt ontwikkelen.

In het hoofdstuk "Geluk" staan bijvoorbeeld tips hoe je kunt oefenen met het aanleren van optimisme, leren positief te denken, leren verwachtingen los te laten en meer dankbaar te zijn.
In het hoofdstuk over "Geld" staan praktische tips hoe je je gedachten over geld en rijk zijn kunt veranderen en meer kunt leven volgens je eigen wensen zonder je te vergelijken met anderen.
En in het hoofdstuk over "Controle" staat een lijst met 50 dingen die je nu kunt beheersen, zoals hoe vaak je glimlacht, of je luistert of wilt praten, hoe je situaties interpreteert en hoezeer je geniet van de dingen die je hier en nu hebt.

Achterin het boek staat een overzicht van alle Twitteraars die in het boek vermeld worden en is er ruimte voor je eigen notities.
Ik vind het echt een heel leuk en inspirerend boek dat ik er regelmatig even bij pak om door te bladeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten