dinsdag 28 juni 2011

3Thun/ Midzomerfeest

Afgelopen weekend heb ik een weekend gemediteerd en het midzomerfeest gevierd bij Shambhala in Arnhem. Het was de bedoeling om vrijdag vanaf het middagprogramma (om 14 uur) mee te doen, maar vanwege treinvertragingen was ik er pas om kwart over 4. Om half 5 was het dagprogramma afgelopen, dus dat was wel erg jammer. 's Avonds heb ik in Arnhem in een eetcafé tapas gegeten en wat tijdschriften gelezen.

Zaterdagochtend begon om half 10 het dagprogramma, bestaand uit zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. Omdat ik 's nachts slecht geslapen had, moest ik me erg tegen de slaap verzetten. Mediteren is best lastig als je niet echt wakker bent. Op een gegeven moment zakte ik weg en viel ik wat opzij, waarbij ik door mijn rug heen ging. Ik heb toen nog maar even rustig op een stoel gezeten tot het ochtendprogramma afgelopen was. Daarna heb ik met een dekentje om mijn rug gewikkeld geluncht.

Na de lunch was ik echt doodop en ik had erg veel last van mijn rug. Ik ben toen maar even een uurtje gaan slapen (overnachtte gewoon op het centrum, erg handig!) Na dat uurtje slapen was ik wel weer iets opgeknapt en deed mijn rug wat minder zeer :) Van 3 tot half 5 heb ik dus gewoon aan het middagprogramma meegedaan :)

Na het middagprogramma ben ik naar Nijmegen gegaan. Op het station heb ik snel even bij de Burger King gegeten. Nadat ik mijn Double cheeseburger menu op had, ben ik in de bus richting Sanadome gestapt. Dat is een groot zwemcomplex met verschillende (thermaal)baden, bubbelbaden, kruidenbaden, een mintsauna, een stoombad etc. Ik heb heerlijk gezwommen, in de baden gezeten en een tijdschrift gelezen :)



Ook heb ik nog een heerlijke massage gehad in een Spacapsule
Je kon de massagestralen ook op een punt "vastzetten" en zodra de stralen bij mijn rug waren zette ik ze dus even vast, zodat mijn rug goed gemasseerd werd. Het was echt een heerlijke massage en toen ik 's avonds laat weer naar Arnhem ging, was ik helemaal ontspannen en had ik geen last meer van mijn rug :D

Van zaterdag- op zondagnacht heb ik goed geslapen, maar ik had ook niets anders verwacht na zo'n slechte vrijdagnacht en zo'n ontspannende zaterdagavond. Zondagochtend was het ochtendprogramma van half 10 tot 12 uur. We hebben alleen zit- en loopmeditatie gedaan en geen yoga.

's Middags was de viering van het midzomerfeest. Iedereen had wat lekkers meegebracht en ook de partners en kinderen waren welkom. We hebben heerlijk van al het lekkere eten genoten en een erg gezellige middag gehad!