vrijdag 3 juni 2011

Za-zen op woensdagavond

Woensdagavond ben ik samen met een vriendin naar Za-zen op woensdag bij de Zwanenhof in Zenderen geweest. Ik was al langer van plan om hier een keer heen te gaan, maar telkens kwam het er niet van. Het is namelijk maar 1 keer in de maand. Afgelopen keer was het de laatste keer van dit seizoen en wilde ik wel graag gaan. Na deze keer is er namelijk 2 maanden geen Za-zen op woensdagavond vanwege de zomervakantie. Mijn vriendin vond het ook wel leuk om een keer mee te gaan, dus nadat ik haar bij het station had opgehaald zijn we samen richting Zenderen gereden.

Om kwart voor 8 kwamen we aan en hebben we eerst een kopje thee gedronken. Totaal waren we met 8 mensen, dus een lekkere kleine groep. Om 20 uur begon het programma met het lezen van een tekst. Het thema was "Wie ben ik?" De tekst ging over geloof, hoop en liefde, vertrouwen, overgave en zelfaanvaarding. Ik vond het een zeer inspirerende tekst omdat het een thema is waar ik veel mee bezig ben.

Na het bespreken van de tekst was het tijd om de stilte in te gaan. We gingen naar de meditatieruimte en hebben daar 25 minuten in stilte gezeten. Daarna hebben we 10 minuten in de ruimte loopmeditatie gedaan, gevolgd door nog een keer 25 minuten zitten. Hierna was de bijeenkomst afgelopen en na een kopje thee en wat nagepraat te hebben zijn we weer richting huis gegaan.

Ik vond het erg leuk om een Za-zen avond mee te maken en ben zeker van plan om in het nieuwe seizoen vaker te gaan. Mijn vriendin vond bijna een uur lang stil zijn toch nog wel wat lastig, omdat zij nog niet veel ervaring met meditatie heeft. Ik vond het prima te doen, maar ik heb dan ook al meer ervaring en pas al een hele dag in stilte gezeten.