donderdag 23 juni 2011

Mooie Quotes

"Je dient elke dag een halfuur te mediteren. Behalve als je het druk hebt; dan een uur." (Yoga Magazine)

"Als je goed luistert, is het stil." (Yoga Magazine)

"Voordat je hebt geoefend, is de theorie zinloos. Nadat je hebt geoefend, is de theorie overbodig." ( David Williams, Amerikaans Yogadocent)

"Als je verwacht dat je door je over te geven iets zult bereiken, is dit geen overgave, maar controlezucht." (Nin Sheng)

"Elke ochtend als we wakker worden, krijgen we 24 gloednieuwe uren om te leven. Wat een kostbaar geschenk!" (Thich Nhat Hanh)

"Ze zeggen altijd dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen voordat je voor anderen kunt zorgen. Dat is gebaseerd op het idee dat jij en de ander afgescheiden personen zijn. Maar dat is niet zo, we're all in this together." (David Life, op een conferentie van Yoga Journal in San Fransisco)

"Meditatie is een van de grootste kunsten in het leven, misschien wel de grootste, en het is onmogelijk deze van een ander te leren."( J. Krishnamuriti, Meditaties, 2002)

"Inzichten raken nooit verloren. Maar als we een eenmaal verworven inzicht niet gebruiken, raakt het op de achtergrond van het bewustzijn, net zoals een vreemde taal die we hebben geleerd maar nooit spreken." (Ayya Kheme, Leer jezelf kennen, 2002)

"Meditatie gaat over gewaarzijn wat er zich allemaal in je afspeelt, niet alleen in je lichaam en je gevoelens, maar overal om je heen." (Thich Nhat Hanh, Shambhala Sun, juli 2003)

"Het bewandelen van de spirituele weg is geen vredige wandeling die gemakkelijk en louter vol zegeningen i." ( Jos Stollman, Zenmeester Jezus, 2011)